Harrieboem is het vuurwerkbedrijf van HarrieMellendijk. Harrie – geboren te Halle in 1965 – is al sinds zijn vroege jeugd geïnteresseerd in vuurwerk en met name in de chemie en techniek waarmee vuurwerk gemaakt wordt. Begin jaren negentig komt Harrie in contact met vuurwerkbedrijf Wagenvoort uit Wapenveld en hier begint dan ook Harrie’s echte professionele aanpak. Hij mag Wagenvoort helpen met de uitvoering van diverse vuurwerkshows en ondertussen een opleiding tot pyrotechnicus volgen. Al gauw heeft Harrie dan ook zijn vuurwerkdiploma behaald van de VEN (Vereniging Evenementenvuurwerk Nederland) en mag hij geheel zelfstandig vuurwerkshows opbouwen en afsteken. Als gevolg van de vuurwerkramp in Enschede werd de wetgeving omtrent vuurwerk herzien en aangepast. Hierdoor moest ook iedere professional vanaf 2002 gecertificeerd zijn als vuurwerkdeskundige. Ook deze verplichte bijscholing werd in 2001 door Harrie met succes afgerond.

In 2003 kwam Harrie voor het eerst in aanraking met Spaans vuurwerk. Hij was gefascineerd en dolenthousiast en besloot dit vuurwerkconcept in Nederland te introduceren. Om dit te kunnen doen begon Harrie eind 2003 met zijn zelfstandige dienstverlening in vuurwerk onder de naam Mellendijk FDS (firework development & solutions). Harrie zocht samenwerking met het Spaanse vuurwerkbedrijf Pirotecnica Tomas S.L. en in 2004 volgde de eerste Spaanse vuurwerkshow in Nederland. In de afgelopen jaren is Harrie diverse malen naar Spanje geweest om de fijne kneepjes omtrent het Spaanse vuurwerkvak te leren. Hij draaide bij het Spaanse vuurwerkbedrijf mee met het voorbereiden, het opbouwen en de daadwerkelijke uitvoering van de traditionele Spaanse vuurwerkshows als Mascleta’s en Tronada’s.

De laatste jaren timmerde Harrie hard aan de weg en werden zijn shows met enthousiasme ontvangen op diverse evenementen waaronder de Zwarte Cross. Door de jaren heen kreeg Harrie de bijnaam Harrieboem, deze veelzeggende naam werd langzamerhand een begrip in de vuurwerkbranche. In 2012 maakte hij de -voor de hand liggende- keuze om onder de naam Harrieboem verder te gaan met zijn vuurwerkactiviteiten.