Tronada, ongehoord Spaans spektakel

De Tronada is een spektakel dat je gezien en gevoeld moet hebben om te weten waar het om gaat. De enorme dreunen gaan daadwerkelijk door merg en been, je voelt het vuurwerk letterlijk in je lijf door de enorme drukverplaatsingen die vrijkomen tijdens de explosies. Het ritme van de enorme dreunen in samenspel met rook, vuur, knallen en drukverplaatsingen is een ongehoord spektakel dat in Nederland zijn gelijke niet kent. In Spanje en India ziet men dit exotische vuurwerk alleen nog bij grote vuurwerkfestivals. Hier is de Tronada een populair traditioneel volksvermaak, dat de nodige passie en emoties teweeg brengt.

De Tronada zijn een reeks van aaneengesloten stalen of bronsen kanonnetjes (lanceerbuizen) in verschillende formaten en diameters gevuld met buskruit. Harrieboem beschikt over een hondertal kanonnen in de calibers 18, 30, 50 en 105 mm, waarmee hij zowel overdag als ‘s avonds een waar Tronada spektakel kan ontketenen.

Van de shows waar Harrieboem alleen Tronada heeft geschoten is geen bruikbaar videomateriaal. Hieronder een filmpje van Tronada in combinatie met siervuurwerk.

[huge_it_videogallery id=”5″]